Zomervakantie 2020 – Griekenland

Vakantie in Coronatijd. Het was erg spannend of onze geplande vakantie wel door zou kunnen gaan. Begin juli werden de regels overal versoepeld en leek het toch mogelijk om met de caravan naar Griekenland te gaan. We hebben lang getwijfeld, maar eind juli zijn we toch gegaan. En we hebben er geen spijt van gehad.

Vrijdagavond 31 juli zijn we vertrokken en hebben we de eerste 350 km gereden.

 

Zaterdag 1 augustus 2020

Na een overnachting op een parkeerplaats wilden we zaterdag doorrijden naar camping Heidehof in Laichingen. Omdat we de vorige avond al zo’n stuk waren opgeschoten zouden we redelijk vroeg aankomen op de camping. Onderweg besloten om een tussenstop te maken in Stuttgart bij het Mercedes Benz museum. Aangezien de camping vlakbij het museum gesloten was voor de middagpauze, besloten we de auto met caravan buiten de poort van de camping te parkeren en naar het museum te lopen.

In het museum moesten we voor het eerst onze mondkapjes de hele tijd ophouden. Dat viel flink tegen, ook omdat het erg warm was. Wat dat betreft zou het een rare vakantie worden. Voor de zekerheid niet alleen onze zelfgemaakte mondkapjes mee deze vakantie, maar ook een hele doos wegwerp-mondkapjes, flacons met desinfecterende handgel en zelfs latex handschoentjes ….

 

Toen we rond drie uur terug waren bij de auto was de camping open, maar we besloten om verder te rijden naar de camping in Laichingen, waar we de dag afsloten op het terras van het restaurant met een biertje, lekkere tomatensoep en pizza.

 

Zondag 2 augustus

Na het ontbijt hebben we de pootjes van de caravan ingedraaid en zijn we weer op pad gegaan. We hadden een behoorlijke rit voor de boeg van circa 700 km door Oostenrijk, over de Brennerpas en naar Bologna. De rit verliep redelijk voorspoedig. Begin van de avond arriveerden we op de camping. We werden alleen aangevallen door de muggen. Na de caravan op de plaats te hebben gezet zijn we het centrum van Bologna ingereden voor een etentje bij ons favoriete restaurantje in Bologna, Il Moro. Dat was weer zeer geslaagd.

 

Maandag 3 augustus

Vanwege de vele muggen op de camping voelden we er weinig voor om nog een extra dag in Bologna te blijven en zijn we circa 450 km doorgereden naar Vilaggio Camping Costa Verde in Marino di Montenero, circa 200 km boven Bari. Onze vertrek met de ferry vanuit Bari naar Patras stond gepland op donderdag 5 augustus om 19:30 uur. We hadden dus lekker een paar dagen om even bij te komen en de omgeving te verkennen.

 

Verder verslag en foto’s volgen zo snel mogelijk…