Curaçao – november 2020

Corona houdt de wereld nog steeds in haar greep. De besmettingen in Nederland liepen weer enorm op, waardoor er extra restricties kwamen. Restaurants gesloten, veel reisbestemmingen op oranje, maar voor het overzeese deel van het koninkrijk werd een uitzondering gemaakt.

En zo kwam het dat we op 7 november in het vliegtuig stapten naar Curaçao!

We… Frits kon helaas niet mee, maar de meiden en ik konden een weekje vrij nemen.

Heerlijk!! 😍😎

We zitten in een fantastisch hotel, Marriott Beach Resort en met een huurauto kunnen we het eiland verkennen.

Zondag hebben we met de auto de westkant van het eiland verkend. Eerst naar een overdekte markt Marshe Barber, waar locals eten en drinken verkochten. Leuke sfeer en heerlijke pannenkoeken.

Daarna langs Christoffel berg gereden, waar we later deze week misschien nog wel heen gaan, naar Shete Boka. Met de auto konden we redelijk dichtbij een aantal prachtige inhammen komen, waaronder Pistol Boka.

Na Shete Boka reden we door naar Westpunt voor een bezoek aan Playa Grandi. Bij de steiger werd verse vis verkocht en de restjes werden gevoerd aan de schildpadden, die je vanaf de steiger zelfs kon zien zwemmen in het heldere water.

Bij een klein lokaal restaurantje, wat alleen op zondag open bleek te zijn, hebben we heerlijk diverse soorten vis gegeten. Barracuda, dradu en kabeljauw.

Na Playa Grandi bezochten we ook Grote Knip en Kleine Knip, Playa Lagun, Cas Aboa, Porto Marie en Daaibooibaai. Hele mooie stranden waarvan we er de komende week nog een aantal willen gaan bezoeken, afhankelijk van de weersomstandigheden. In deze periode valt er geregeld een bui, maar dat is vaak maar kort en hevig. Onderweg ook even gestopt bij de Flamingo’s bij Willywood.

Maandag hebben we eerst lekker rustig aan gedaan op het strand bij het hotel. Rond een uurtje of drie zijn we naar het centrum van Willemstad gereden, op een kwartiertje rijden vanaf ons hotel. Eerst de Handelskade bezocht, de Koningin Emmabrug overgelopen naar het Fort. Natuurlijk de nodige foto’s gemaakt en op één van de nog bijna lege terrassen wat gedronken. Het is voor de locals hier te hopen dat iedereen goed naar Rutte heeft geluisterd en er meer mensen naar Curaçao zullen komen de komende periode.

’s Avonds gegeten bij Blauw, met een prachtige zonsondergang op de achtergrond.

Dinsdag zijn we rustig begonnen aan het strand bij het hotel. Kim had eerst nog een online werkgroep, maar die was gelukkig redelijk snel afgelopen.

In de loop van de middag hebben we de andere kant van het eiland verkend. Mambo Beach en Jan Thiel, allebei erg mooie stranden. Eind van de middag naar Willemstad gereden. Na wat streetart te hebben bekeken zijn we neergestreken op het terras bij De Buren, waar we lekker hebben gegeten.

Volgende keer met Frits in het hart…

Woensdag gingen we al vroeg op pad. Paula ging duiken bij Kokomo bay en Snake bay. Kim en ik zijn meegegaan om te snorkelen.

Vervolgens een patatje oorlog en een broodje kroket gehaald bij Pirate bay, vlak naast het duikcentrum en ’s middags lekker gerelaxt bij het zwembad.

Als je gaat snorkelen moet je je rug natuurlijk wel goed laten insmeren… Een beetje lastminute beslist om met Paula mee te gaan en toen vergeten 😭

Donderdagochtend was het bewolkt en regenachtig. We zijn begonnen met een heerlijk ontbijtbuffet in het hotel.

Daarna op pad met de auto langs enkele mooie oude landhuizen. Bij landhuis Bloemhof was een expositie van locale kunstenaars en een mooie beeldentuin.

De doornen kathedraal in de tuin is een mooie en bekende bezienswaardigheid.

Aan het einde van de beeldentuin was een leuk restaurantje waar we heerlijk hebben geluncht. Binnen was het al helemaal in kerstsfeer aangekleed.

Lunch bij Number Ten

Na de lunch gingen we naar landhuis Chobolobo. Vroeger werd hier zout gewonnen. Nu maken ze er de enige echte Blue Curaçao. Belangrijkste ingrediënt hierin zijn de schillen van de sinaasappelbomen, die de Spanjaarden vroeger naar Curaçao hebben gehaald. Deze bomen groeiden hier prima, maar de sinasappels bleven groen en waren bitter. Na vele jaren uitproberen kwamen ze toen tot de ontdekking dat de schil het beste te gebruiken was. Een leuke rondleiding, waarbij we verschillende smaken konden proeven en op het eind konden we een heerlijke cocktail uitkiezen.😍🍹

Eind van de middag zijn we nog even naar Mambo Beach gereden. Het was jammer genoeg bewolkt, maar wel lekker aan het strand. Toen we bij het vallen van de avond werden bestookt door muggen en Paula zelfs vlak naast haar oog werd gestoken, vonden we het tijd worden om terug te gaan naar het hotel, waar we de dag besloten met lekkere sushi en een heerlijk toetje.😍

Vrijdagochtend eerst rustig aan gedaan, daarna nog even op pad. Onderweg bij Willywood weer even bij de flamingo’s gekeken, die dagelijks heen en weer zouden vliegen tussen Aruba en Curaçao. Vervolgens naar Playa Porto Marie. Het was eerst bewolkt, maar later kwam het zonnetje er toch door.

We wilden eind van de middag gaan eten bij De Visserij, in de buurt van het hotel, maar daar was het zo druk, dat we besloten naar het centrum van Willemstad te rijden. Na de Handelskade ook nog even bij avondlicht op de foto te hebben gezet gingen we eten bij Mundo Bizarro. Een ontzettend gezellig restaurant, aardige mensen, leuke muziek en fantastisch eten. Kortom, een hele mooie afsluiting van onze week.

Zaterdagochtend hebben we lekker rustig aan gedaan op het strand bij het hotel. Ondertussen onze spulletjes een beetje verzameld en na de lunch rond half drie vertrokken om de auto terug te brengen en dan door naar het vliegveld.

De terugvlucht was een stuk drukker dan de heenvlucht. Achter ons zat helaas een gezin met twee huilende kinderen, dus van slapen kwam niets terecht.

Zondagochtend stond Frits ons op te wachten op Schiphol. Eenmaal thuis eerst een paar uur mijn bed ingekropen om wat slaap in te halen. Vervolgens toch een paar dagen nodig gehad om de jetlag kwijt te raken, maar we hadden een fantastische week gehad.

Eén reactie op “Curaçao – november 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *